Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie procesora i5

penerurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam male pytanko :)

a wiec, czy jest opłacalna wymiana chłodzenia procesora na coś z polki 100/130zł?? (na chwile obecna więcej z kieszeni nie wyciągnę ;/) bo te co dostałem w boxie wydaje mi się lipne

komputer chodzi 5h non stop w tym 3/4h np. bf3

Procesor to Intel Core i5 3350P

Pozdrawiam :)

Opublikowano

oo dziękuje bardzo za propozycje i wybiorę ten co podal Jesus bo na chwile obecna ten SilentiumPC Fortis HE1225 jest niedostępny niestety

i jeszcze jedno male pytanko tez o chłodzenie chodzi a wiec, z przodu obudowy wiatrak ''wciągający'' a z tylu ''wysysający/wyciągający'' czy odwrotnie ??

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeżeli Fortis nie jest dostępny to weź Ferę PRO. Teścik Fery jest dostępny tutaj Ciebie będzie najbardziej interesować temperatura dla 3.6/3.8GHz, gdyż tyle max z niego wyciągniesz. Oczywiście bierz pod uwagę, że 3350P ma mniejszy proces technologiczny i mniejsze TDP co przekłada się na mniejsze temperatury. Względem 2500k może to być 5-6*C.

Opublikowano

Jeżeli Fortis nie jest dostępny to weź Ferę PRO. Teścik Fery jest dostępny tutaj Ciebie będzie najbardziej interesować temperatura dla 3.6/3.8GHz, gdyż tyle max z niego wyciągniesz. Oczywiście bierz pod uwagę, że 3350P ma mniejszy proces technologiczny i mniejsze TDP co przekłada się na mniejsze temperatury. Względem 2500k może to być 5-6*C.

hmmm, zgadza się biorę SilentiumPC Fera Pro HE1224 tutaj link który podał Jesus :http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fera-pro-he1224,33809.html

ale dziękuje za informacje o temperaturach :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...